Standing next to a mountain

Mina dagar ser ut såhär:

6.30 -       upp
7 -             buss till skolan
9-18 -       skola
19 -           hemma + äta
20 -           idol
21 - 04     läxa

Detta betyder att det knappt finns något rum för att hitta på något, läsa om saker, skriva om saker (förutom läxa). Hinner knappt lyssna på musik. Jag känner mig otillräcklig och hoppas det blir bättre snart.

Kan försöka stolpa upp lite "ATMs in my life":

* Jag tappar rösten varannan dag för att vi sjunger så mycket.
* Skrev klart en låt igår som jag skickat till massa, fick feedback idag i skolan, känns okej.
* Jag har ätit Skärgårdstoast till middag, nötkött på en rostbrödsskiva med pommes och bearnaise.
* Har sovit 5-6 timmar på 3 dygn.
* Lackat på att Tannergård verkar mist förmågan att skriva intressanta sms.
* Funderar på att gå på paralellklassens spelning på lördag, dieselverkstaden Sickla.
* Har för första gången i hela mitt liv insett att jag faktiskt gillar något ifrån Finland.

Tog en timme av min "dyrbara" tid igår till att bara spela roliga saker på min elgitarr.
Så jag lägger upp det här;



Yesterday, I killed my voice.

Rom + högt prat + kall luft är inte bra blandning, det kan ni höra på min röst här:


Fierce

Hello. Orkade inte skriva något igår, var ute i Fredags så jag vaknade sent, plus att jag åkte in till stan igen sen och däremellan var micke här och diskuterade.
Skönt med diskussioner. Man har inte så varma kläder under dem, hatar varma kläder, eller inte varma kläder.. men FÖR varma kläder.

Igår hade vi tänkt att gå på det där "HornsgatanStråket"grejen. Ett band skulle spela covers på fyra olika ställen längs Hornsgatan med en timmes mellanrum. Dem skulle börja på Bullie Bar, sen vidare till South Side, Pappa Grappa och avsluta på Helenes Krog. Jag och Micke åkte till Bullie Bar, det var litet och off. Jag gillar dock små mysiga ställen, men det var lite stammishakskänsla och publiken var mycket äldre än väntat.

Så vi tänkte, vi klipper en bra plats på Pappa Grappa så väntar vi på bandet där. Musiken var skithög, Fakeitaliensk och kass. Det var varmt som, jag vet inte vad. De fick öppna nöddörren för att få in luft. Vi dissade och drog till Gås122 på Folkkungagatan. Där var det skitmysigt. Träffade skönt folk med mycket tjafs. Drack massa drinkar, glömde bort tiden.

Sista bussen hem går 2.33. Klockan 2.27 kollar micke på klockan så vi får kuta. Precis när vi kommer ner till kurvan vid Londonviadukten så kör bussen förbi oss. Taxi är mys i all ära, men fyfan vad tråkigt det är när det ska kosta pengar med nödvändiga saker. All in all, lyckad kväll. Ska iaf aldrig lägga min kamera i någon annans väska/ficka/ansvar. Micke hade kameran hela kvällen så det blev  typ 3 bilder tagna, och de är ifrån taxin.

I know u´ll hate me for this mikeyboy but i have to. Lite ditt fel liksom.

I give u.. BULLEBILDER.


Friday yadirF

Idag är det fredag, igår var det löning. Det betyder att Stockholm kommer vara som ett jävla barnkalas för en 3åring. Vilket man såklart inte kan missa.. Jag är ju dock inne varje helg så.. men skitsamma.
Det är många som ska med idag, även gamla ansikten. Extra kul!

Jag är trött och tänkte ta en powernap innan jag åker in, så jag hinner inte skriva så mycket, plus att jag tar en gammal bild. But I don´t care, cause it´s friday.

Bra Lisa att du tipsar om Lookbook! Med dina 150´000 bloggviews i veckan kommer ju snart hela sveriges skara av 15åringar med tights, höga "dinsko" boots och stor skjorta ha erövrat sidan.. Precis vad man önskade! Inget illa mot dig, du är ju källan och först och blabla, men det blir lite tjatigt när alla kör samma grej.


När solen skiner, skiner vi.

1Klevgränd. 
2Jag vid Gamla Stans kaj.
3Slussen.
4Jag på Riddarholmen.



Jacka ACNE | Solglasögon Barda | Krage MQ | T-Shirt MTWTFSS
Jeans Cheap Monday | Boots STHLM DG | Väska REDDEVIL | Gitarr Crafter

Another Chance.

Just det, en utav världens bästa DJs och Housemusikproducenter spelar på Ambassadeur ikväll. Men det börjar självklart 23.00 och slutar inte förrän 05.00. Kan tyvärr inte då, men han kommer väl förhoppningsvis igen.
Skönt också, att jag hittade en sida där man kunde köpa (inte olagligt tanka hem) alla Naked Music-skivor. De går i mina högtalare dygnet runt nuförtiden. Här är länk till den sexiga typen av housemusic Naked Music.

Skönt är det att Heroes har börjat sändas igen i amerikansk TV, första dubbelavsnittet lovade mycket. Kommer bli riktigt cool. På Söndag kväll kommer även Family Guy, American Dad och Simpsons tillbaka. Ett par veckor senare kommer det efterlängtade 3e avsnittet av Californication. Madeleine Zima <3.

Funderar på att åka till stan, trodde vi började 12.30, men tydligen började vi 11.30 idag. Jag sov bort den timmen och det var även den enda lektionen. Varför lyckas man alltid sova bort allt när det börjar senare?

Har börjat jobba med 2 nya låtar, en på svenska och en på engelska. Den på svenska handlar om en utekväll i Stockholm den här årstiden. Den engelska handlar om den kommande mörka vintern.

Funderar på att åka in till stan och fota lite, typ Gamla Stan, det kan vara rätt mysigt. Det är ju ändå riktigt bra väder.

<3


Jag på Underbara Bar i helgen. T-Shirt H&M

vote

Pågående tävling på Feber.se
Rösta på min stil nedanför!

här


Lookbook.nu

Lookbook.nu är ett fashioncommunity för folk runtom i hela världen. Man lägger upp outfitbilder och taggar märken. 
Hypear looks och kommenterar varandra.

Jag kom med! Skaffa en ni också.

Kommer dock ändå lägga upp det mesta här men..

http://www.lookbook.nu

http://lookbook.nu/dsan


Läderjacka Danska CKN | Väst Adam JC | T-Shirt Weekdays | Coated Jeans April 77 
Raggsockor H&M Kvinna

Andra timman om dygnet.


I gläntan där jag bor.

Jag och lillasyster löksill gick ut och plockade svamp. Fick tjata på henne en stund för att hon skulle slita sig ifrån nya dataspelet "Spore".
Grymt skönt väder och bra promenad. Fick ihop en hel del kantareller faktiskt.

Ska börja skriva var jag köper kläderna, verkar kul så jag prövar. Börjar idag med första bilden.



Jacka Jack&Jones | Krage MQ | Linne CheapMonday | Jeans Wrangler
Skor Legend

That day ur window died.

Var på Underbara Bar igår. Kan vara Stockholms mysigaste pub. Micke mådde dåligt. Bobster åkte till Grekland.
Det är behagligt varmt ute, man kanske ska gå och plocka svamp? Eller så är det inte så varmt ute, bara att jag är extremt varm och tycker det är skönt..

Skulle åkt till stan och mött Sofie ifrån klassen för att skriva en låt, hon hade annat för sig och nu har jag inget.

Ska gå och äta.



STHLM SUN/SHOP/LOUNGE


Jag kommer..

Aldrig mer bli tillsammans med någon som känner någon jag känner...
Aldrig mer prata högt om roliga saker på en nattbuss...
Aldrig mer prata på en nattbuss överhuvudtaget..
Aldrig förstå hur folk kan dra saker till yttersta gränsen bara för att känna sig bättre själva...

Köpa acnes raggsockor så fort de kommer in..

Godmorgonmusik



Workshop B/W

And this was my day.






Tristess

Hatar att inte göra någonting på en hel dag. Alla jobbar och jag är ledig. Tänkte jag skulle åka in till stan, men den enda jag vet är ledig idag svarade inte förrän 2 timmar sent. Har somnat typ 10 gånger till samma film..

Skrev text igår till en ny låt, en dubbelvers, brygga och refräng. Såg idag att jag glömde spara.. nu kommer jag typ inte ihåg hälften. Somnade mitt i skrivandet och datorn typ dog under tiden jag sov.

Kan någon köpa en mac, logic pro, ett midikeyboard och en kondensatormick till mig så jag kan göra lite loungemusik? det blir runt 20 000. Skulle vara hur snällt som helst.

Funderar på att våldgästa Magnus i brist på social verksamhet. Men han har bara en soffa att sova på.. ingen säng. Och på den sover ju han.


Acnejacka 400:- utförsäljning.


Dagens problem

Jag skriver ganska fort och hyfsat säkert på ett tangentbord.. Men det är en hemsida jag ALLTID skriver fel på. Om man skriver www.g i adressfältet i min webbläsare får man upp typ 30 olika alternativ till google. Jag ljuger inte. Tycker nästan att google borde köpa upp typ allt i närheten som går att stava fel på.

www.gooogle.se
www.gogle.se
www.ggoole.se

That would make my life so much easier.
Nu ska jag skriva ett tal som jag ska framföra inför världens läskigaste lärarinna imorgon.


Someone stole all my wood!

Konstaterat är att jag aldrig mer ska åka på fest utan medtagen egen alkohol... Inte ens när folk säger att det finns. Fick ta bulle en bra bit för att bussjäveln hem inte kom heller. Gillar inte att gå minus, nykter.

Ibland undrar jag hur vissa DJs kan få jobb på en krog. Snubben som körde på Spoon i lördags verkar ju ha fördröjning på runt en halv sekund i sina hörlurar. Tur att han körde bra musik iaf. Men hade de tagit inträde där hade jag kastat gamla tomater på honom. Har alltid ett paket gamla tomater i väskan just for those occations.

Tips: Köp inte Cafés modeexpo. Det är några schysta outfits, men gammalt och det finns inte ett plagg i tidningen under 500:-. Det mesta ligger uppemot 2000:-. Kanske jag som är cheap men snälla, sikta lägre för fan.



Strul på gång


Dans på biljardbord.


Idoluttagning.


Rouse

U know what i hate about gangrapes?

Keeping it a secret!

And going last... that sucks too.

The King is Dead

Det är en sak som jag diskuterat rätt länge med folk nu.. Drömde om det inatt också. Tänk dig att leva i en fantasyvärld. Där man vid ung ålder blir utvald inom en rad klasser beroende på utseende, styrka, intelligens och andra vitala attribut. Sen går man i skola inom den valda klassen, klättrar i rang, skaffar sig olika tekniker inom yrket osv. För att sedan gå ut i ett neverending war mellan två olika faktioner. Allt är förbestämt och du behöver inte ta mer ansvar än för dig själv och dina egna aktioner. Underbart. Jag skulle vara magiker eller bard.. tror jag.
Skämt åsido.

Jag funderar på att köpa en apa, en sån apa som "Herr Nilsson" i Pippi. Han ska vara min kärleksapa och följa med mig överallt, iförd frack, fluga och ett plommonstop. Hans hela mening med livet ska vara att lyssna på mig när jag sjunger, plus öppna mina öl. Han ska alltid ha en kapsylöppnare med sig, och varje gång han gör något bra så ska jag ge honom en godis.. Så många godisar att han en dag blir överviktig och byter livssyn. Jag tror det är viktigt för djur att få byta livssyn.

Jag dricker tuborg just nu. Nej inte mer än en.. än så länge. Jag gillar deras textruta de satt på deras burkar; "På Jobbet? Avstå alkohol!" Det känns lite sådär.. vafan, om man nu valt att dricka alkohol på jobbet så vet ju faktiskt typ alla att man inte ska dricka bärs. Man borde ju ha tagit steget själv i medvetandet att man inte helt plötsligt "Jaha, haha, ja man kanske borde avstå? aldrig tänkt på". Äh jag vet inte.

Blir det fest, utgång eller flopp ikväll? Det återstår ju att se. Åker in nu till stockholm. Tar nog med kameran. Hoppas Magnus har rakat sig, han ser så savage ut..




It´s Like That

Knepigt det var att somna igår. Kan ju konstatera att kolla på film till 3.30 på morgon när väckarklockan står på 6.45, inte är en särskilt nyttig grej.

Tror det är lite stress med nya skolan som gör det hela med att komma i säng mycket svårare. Vi har haft en mängd skrivuppgifter som på ganska kort tid måste vara inlämnade. Detta, i kombination med att min tid för skrivarkreativitet inte riktigt vill samarbeta med bl.a. sovrutiner, har gjort mig till någon sorts jävla zombie.

Har märkt att när jag sover riktigt lite om nätterna så blir mina drömmar mycket mer påfrestande. De är inte bara lättare att relatera till utan enklare, samt mer trogna. Drömmer sällan om flygande hundar, eller ett arvtagande av en större summa pengar längre. Det är mer små lömska drömmar som handlar om att jag t.ex. ska komma ihåg att köpa mjölk när jag åker hem. Det har hänt att det gått så långt att man gör de här sakerna. Till sin uppenbara förvåning, hemma, inblickar sig själv konstaterande; "jag dricker ju för fan inte ens mjölk?". På en extra trött dag kan ett gensvar i monologen dyka upp i stil med; "men jag kanske skulle baka?".

Man kanske i botten av all kritisk realism har blivit en smula psykiskt labil. Mina två jag skulle nog dock inte komma överens om det. I slutändan är det säkert till en fördel.
Skulle vara en katastrof om hjärnan helt plötsligt, per automatik, som ett svar på evolution - började förvränga bilden av kreativitet och istället bli mer realistisk. Eller inte kanske?

Don´t stay in church.

Conf.

Ensam själ i ett stort hav,
en dröm dör.
Leta en röst, finna tröst
sluta tänka.
Ditt liv med så många andra
du jämför.
Se det som jag ser,
dig själv sluta sänka.



(c) Daniel Hernqvist 2008


Imapaperwritertypeofguy

Fick just kritik över hur dåligt jag bloggar och att jag bara skriver saker när saker händer. I själva verket skriver jag mycket mer än bara här, men oftast på papper.
I helgen har jag inte orkat skriva någonting alls, dels för att jag har en del skrivande som måste göras, dels för att jag har haft den absolut största ångestsvackan i hela mitt liv.

Gjorde en massa dumma saker i helgen, vilket typ innefattar någon dum grej i varje social aspekt tänkbar, i vissa - flera. Mått illa som fan hela helgen och inte känt mig bättre även när jag ventilerat med de närmsta. Skitsamma, det mesta har löst sig och det känns lite bättre nu.

Var hos Magnus idag, hjälpte honom att bära ut någon jävla säng han sålt till nån rockbrat ifrån östermalm. Vi var uppe hos Jocke en stund och spelade tv-spel, fotade, sög av varandra och sköt småfåglar i benen. Ska kolla på film nu, Hell Ride, somnade förra gången jag försökte kolla så jag får göra ett nytt försök nu.

Acne Lagerutförsäljning

Sjukt mycket folk och jag var ashungrig, släpade på gitarr och väska med inspelningsgrejer ifrån plugget och var skitvarm. Solen hade ju tydligen bestämt sig för att visa sig idag, gör ju inget iof men sån jävla timing.. Stå i kö till Acne i 30 min med full höstmundering i 25 grader sol, härligt.

Hittade dock lite grejer:) Lägger upp lite bilder senare när storkameran har laddat klart.

                                         
Kön till butiken.
   

Mycket kläder

Dagens fynd.

RSS 2.0